Matalj vinarija Negotinska Krajina
 
Vina Matalj vinarije
Terasa Chardonnay
Terasa Sovinjon beli
Kremen Kamen
Kremen Cabernet Sauvignon
MAtalj Bagrina
 
Vinarstvo Matalj vinarija
Vinogradi Matalj vinarija
Brosure Matalj vinarije
Kontakt Matalj Vinarija
 
 
Dusica Rose Matalj vinarija

 

Dusica Rose Matalj vinarija  
 
     

GROŽĐE
100% Gamay

VINOGRAD
Od probranog grožđa iz različitih vinograda na potezima Negotinskog vinogorja, poznatim po zasadima ove francuske sorte, nastaje vino Dušica.
U podneblju sa velikim brojem sunčaniih dana i malo padavina ukomponovanim sa potezima siromašnog zemljišta u vinogradu dobijamo grožđe koje daje ovaj fantastično osvežavajući roze. Vino je dobijeno klasičnim postupkom za dobijanje rože. Nakon kratke hladne maceracije koja je presudna za dobijanje željene boje i stila vina, usledila je kontrolisana hladna fermentacija u trajanju od 10 –tak dana. Po završteku fermentacije vino je negovano kratko na plementiom talogu radi postizanja balansa i dugovečnosti vina. Pre punjena vino filtrirano.

OPIS
Vino boje nara. Odiše svežinom i osvaja svojim nežnim mirisom svežih jagoda, crvenih ribizli i višanja. Na palatu veoma glatko, vibrantno i voćno. Vino karakteriše duga i čista, voćna završnica. Ovo je veoma nežan, svež i lepršav roze, ali u isto vreme ozbiljno vino što dokazuje njegova snaga i punoća. Ovo je naše najzahvalnije vino za uparivanje sa hranom i preporučujemo ga uz pice, paste, laganija mesa i sezonske salate, ali i kao odličan aperitiiv naročito tokom letnjih meseci.

TEHNIČKI PODACI:
Datum berbe: septembar 2012
Datum punjenja: 01.04.2012.
Alkohol: 13,3 vol%
pH: 3,1
Ukupne kiseline:
6,5 g/l

♦ OPISI VINA
Dušica | Rose

     
     
VINA | VINARSTVO | VINOGRADI | MEDIA | KONTAKT Facebook, Google plus, Google Map
2014 MATALJ VINARIJA NEGOTIN - SRBIJA