Matalj vinarija Negotinska Krajina
 
Vina Matalj vinarije
Terasa Chardonnay
Terasa Sovinjon beli
Kremen Kamen
Kremen Cabernet Sauvignon
MAtalj Bagrina
 
Vinarstvo Matalj vinarija
Vinogradi Matalj vinarija
Brosure Matalj vinarije
Kontakt Matalj Vinarija
 
 
Terase Chardonnay 2012

 

Kremen Kamen  
 
 

GROŽĐE
100% Cabernet Sauvignon

VINOGRAD

Vinograd Kremenjača koji se nalazi u okviru Rajačkov vinogorja u selu Tamnič je smešten na izrazitoj južnoj osunčanoj padini, na nadmorskoj visini od 220-250m. Ovakva pozicija omogućava zahtevnom Cabernet Sauvignonu da dostigne adekvatan stepen tehnološke zrelosti.

Nadmorska visina: 220-250 m
Prinos: 5 t/ ha
Površina 3 ha
Zemljište: teža gajnjača i smonica sa dosta kamena
Padavine: 550mm/godišnje


ZABELEŠKE VINARA

100% kaberne od najboljeg grožđa, sa redukovanim rodom i sa najboljih pozicija. Vinifikacija je bila duga i intenzivna kako bi se dobilo moćno i kompleksno vino. Nakon alkoholne i malolaktičke fermentacije vino je odležavalo 18 meseci u baricima od novog srpskog i novog američkog hrasta. Nakon kupažiranja vino je napunjeno bez filtracije i odležavalo je u boci 12 meseci.

OPIS
Vino je zagasite rubin boje. Na mirisu vino je izuzetno slojevito, duboko, kompleksno. Tu su arome šumskog tla, svežeg lista duvana, kedrovine, eukaliptusa, slatkog korena, suvih šljiva, crne ribizle, kupine, crne tresnje. Na nepcima vino je snažno, ekstraktivno, ali u isto vreme elegantno i ukroćenih izuzetno kvalitetnih tanina. U ustima je takođe kompleksno sa veoma intenzivnim vocno mineralnim ukusom i veoma dugačkom naknadnom impresijom.

Zbog svoje snage vino se dobro slaže sa najjačim mesom, sa divljači, sa gulašem od goveđih repova, jelenskim ili mesom divlje svinje, beef bourguignon ili sa tvrdim kozjim sirevima.

NAGRADE I PRIZNANJA

- Kremen Kamen 2011 Grand Prix i najbolje vino u Srbiji za 2013. na ocenjivanju vina Veliki Test Vina Srbije (VTV) u organizaciji sajta vino.rs

- Kremen Kamen 2011 zlatna medalja i najbolje vino u kategoriji crvenih vina za 2013. na ocenjivanju vina Veliki Test Vina Srbije (VTV) u organizaciji sajta vino.rs


TEHNIČKI PODACI:
Ukupne kiseline: 5,7 g/l
pH: 3,45
Alkohol: 14,0 vol%

♦ Preuzmite PDF
Kremen | Kamen


     
     
VINA | VINARSTVO | VINOGRADI | MEDIA | KONTAKT Facebook, Google plus, Google Map
2014 MATALJ VINARIJA NEGOTIN - SRBIJA