Vinogradi

Dom vinara od davnina

Darežljivost zemlje i autentični vinarski stil zajedno čine da naša vina odišu prepoznatljivim kvalitetom i kompleksnošću.

MIHAJLOVAČKO VINOGORJE Vinograd Dunavska terasa

Vinograd Dunavska terasa Mihajlovac
Živopisno Mihajlovačko vinogorje sa dugom tradicijom bilo je dovoljan razlog današ prvi vinograd raspoređen na površini od oko 12 ha, nikne upravo na dunavskoj terasi iznad reke.
Raznovrsno i strukturalno zemljište sastavljeno uglavnom od rečnih nanosa šljunka, peska i gline, jedinstvena klima sa dosta sunčanih dana, malo padavina i hladne septembarske noći stvaraju uslove za optimalno sazrevanje sa jedne strane, a opet očuvanje kiselina i svežine sa druge strane, posebno belih sorti grožđa.
Karakteristike vinograda Dunavska terasa

Površina: 12 ha

Zemljište: rečni nanosi šljunka, peska i gline

Padavine: 550 mm/godišnje

Sorte: Chardonnay, Sauvignon Blanc, MerlotRAJAČKO VINOGORJE Vinograd Kremenjača

Rajacko vinogorje vinogard Kremenjaca Tamnic
U ataru sela Tamnič na strukturalnom i pre svega kamenitom zemljistu, nadmorskoj visini od 220-250 m, zasticen od dejstva hladnih vetrova planinama Deli Jovan i Stol, sa jedinstvenom mikroklimom formiranom pod uticajem reke Timok na površini od 5ha prostire se naš drugi vinograd Kremenjača.
Topla proleća, veoma sunčana leta, duge i suve jeseni u kombinacija sa zemljištem pogoduju kasnom sazrevanju crvenih sorti grožđa, i među njima najzahtevnijeg Cabernet Sauvignon od kog i nastaje naše najače vino Kremen.
Karakteristike vinograda Kremenjača

Površina: 5 ha

Zemljište: teza gajnjača i smonica sa dosta kamena

Padavine: 550 mm/godišnje

Sorte: Cabernet Sauvignon i Merlot